Des de Salem Ausiàs i Sergi ens ofereixen aquesta recepta elaborada en dues parts
dimecres, 30 de març del 2011
diumenge, 27 de març del 2011
Coca a la llanda
Durant molts anys ha sigut el berenar de xiquets i majorets. Encara pugueu vore dones que porten les llandes al forn, però és una llàstima que la pastisseria industrial vaja substituint aquesta coca tan bona.
INGREDIENTS
-Mig quilo de sucre
-Mig quilo de farina
-Mig got d’oli
-Sis ous
-Dos gots de llet
-Cinc llimonades
-La ratlladura d’una llima
-Un pessic de canyella en pols
-Un pessic de sucre
-Un full de paper de patrons o encerat
ELABORACIÓ
Alceu les clares a punt de neu. A continuació, afegiu el sucre i els rovells d’ou. Tot seguit desfeu les llimonades blanques en la llet. Després afegiu la farina i després l’oli. Aboqueu les llimonades blaves sense parar de menejar-ho.
Després poseu-ho en una llanda folrada de paper. Mescleu el sucre i la canyella en un plateret i espolseu-ho per damunt de la coca. Coeu-ho al forn a 225º durant trenta minuts aproximadament.
Comprovareu que està cuit quan ho punxeu amb una agulla de calça i ixca neta.
CONSELLS
-Podeu substituir part de la farina de blat per farina d’ametla.
-No convé que obriu el forn durant la cocció.
Guillem Andreu 1r ESO
Guillem Andreu 1r ESO
divendres, 25 de març del 2011
Flam de torró
INGREDIENTS:
½ LITRE DE LLET
½ LITRE DE NATA
UNA BARRA DE TORRÓ BLANET
UN SOBRE DE FLAM ROYAL(8 UNITATS)
PREPARACIÓ
Primer es tritura el torró junt a la llet i quan estiga ben triturat,es posa junt a la nata per a bullir. Quan estiga ja calfant-se, es posa el contingut del flnm i es remeneja fins que es calfe. Finalment en la base del motle es posa sucre cremat o caramel líquid i es posa la mescla.
dijous, 24 de març del 2011
Flam de café
INGREDIENTS
1 Flam Royal 1 l. de nata
1 Cafetera de café de 6 o 9 tasses
ELABORACIÓ
Es posa la nata a calfar i quan estiga ja calenta es posa el flam
A continuació es meneja fins que es calfe.Després es posa el café.Després es meneja tot bé.En la base del motlee es posa caramel líquid i les galetes.Es posa la mescla i es deixa refredar.
Alex Atienza 1r ESO
Pastís de formatge amb melmelada de maduixa.
Ingredients:
- 2 terrines de formatge “Filadelphia”.
- 125 cl de nata líquida.
- 150 g de sucre.
- 3ous.
- 1 paquet de galetes “Maria Dorada”.
- 50 g de mantega aproximadament.
Preparació:
Primerament, es trituren les galetes i es mesclen amb la mantega per formar un tipus de massa que servirà de base del pastís. Tot seguit, es bat el formatge amb la nata líquida, el sucre i els rovells dels tres ous, fins a obtindre una pasta cremosa. Per una altra banda, es monten les clares a punt de neu i s'incorporen a la mescla anterior fent moviments. A continuació, s'unta el motle de fons desmuntable i es cobrix en la base de les galetes, sobre aquesta es posa la pasta cremosa i es forneja durant uns vint minuts aproximadament. Després es trau el pastís del forn, es deixa gelar, es lleva del motle i es cobrix amb melmelada de fresa. Finalment, es posa a la nevera per a que es refrede.Natàlia 1r ESO
Coca de xocolate
Ingredients:
Quatre ous en les clares alçades
Un iogurt natural
Dos potets de farina
Un potet de xocolate en pols
Un potet de oli
Dos potets de sucre
Preparació:
Primer s'alcen les clares dels quatre ous,després poses el iogurt natural, la farina, el xocolate,l'oli i el sucre.A continuació ho meneges tot alhora.I finalment ho poses a una llanda i al forn a 250º i ho deixes més o menys tres quarts.
Sergi Gilabert 1r ESO
Sergi Gilabert 1r ESO
Coca de poma
Ingredients :
Tres pomes.
Panses.
Tres Ous.
Un sobre de rent
Un iogurt
Un got d'oli
Tres gots de farina.
Dues cullerades grans de sucre.
Mantega
Elaboració :
Tres pomes.
Panses.
Tres Ous.
Un sobre de rent
Un iogurt
Un got d'oli
Tres gots de farina.
Dues cullerades grans de sucre.
Mantega
Elaboració :
Primerament, pelem les pomes, dos d'elles les tallarem a quadres i l'altra a llàmines.
A continuació, en un bol, posem el iogurt, l'oli, la farina, el sucre, els ous i ho batem.
Quan estiga tot ben mesclat, afegirem el rent, tornarem a batre i afegirem la poma i les panses.
Prepararem el motle, l'untem de mantega per a que no es pegue la massa.
A continuació, posem la mescla en el motle i posem la poma tallada a llàmines.
Després, escalfem el forn a 180º.
Després, la traguem del forn i la posem en platets per als comensals.
I A MENJAR !!!!!!!!
Javi Bonet 1r ESO
dimecres, 23 de març del 2011
El meu esport favorit és el futbol.
És l’esport més practicat a Espanya. El futbol es practica a l’aire lliure, en un camp rectangular de gespa natural o artificial, o terra de mesures variables.
La duració d’un partit de futbol es de 90 minuts, amb dues parts de 45 min., i un descans de 15 minuts. Està en mans de l’àrbitre, allargar cadascuna de les parts, els minut que considere que s’han perdut durant cada part.
Jugaran onze jugadors per cada equip, dels onze deu seran jugadors de camp i un jugarà de porter, aquest tindrà que defendre la porteria per a evitar que li marquen ningun gol.
Els jugadors de camp tenen prohibit tocar el baló amb les mans, tan sols el podrà tocar el porter, i dins de la seua area. Els jugadors de camp jugaran el baló amb els peus i el cap, i si el toquen amb les mans se’ls sancionarà amb falta i targeta.
Els jutges de cada partit, seran dos liniers, i un àrbitre, a més als partits de UEFA i CHAMPIONS, també i haurà uns jutge d’àrea darrere de cada porteria.
L’àrbitre amb l’ajuda dels liniers, sancionarà les faltes que facen els jugadors de cada equip, a més també farà complir el reglament.
L’objectiu d’un partit de futbol, es marcar-li a gols a l’equip contrari, i guanya l’equip que marque més gols.
El primer partit de futbol es celebrà l’any 1866 entre el Sheffield i el Londres a Anglaterra.
L’any 1908 als Jocs Olímpics de Londres, el futbol passa a ser Esport Olímpic.
CARLOS CANET LLORCA. 1er B.
dimarts, 22 de març del 2011
Recepta de cuina. Arròs amb costra
INGREDIENTS:

1 tomaca sencera i mitja per a ratllar
1 pebre roig
1 grapat de fesols tendres o cigrons (100 g)
1cabeça d'alls
1 botifarra de ceba
1 creïlla
400 g d'arròs
800 cl de brou
3 ous
Oli,sal i safrà.
ELABORACIÓ:
Oli,sal i safrà.
ELABORACIÓ:
Primer, fer la cassola com de costum, i,quan ja estiga cuita, la traieu del forn. Després alceu les clares a punt de neu i mescleu-les amb els rovells i un pessic de sal. Finalment, aboqueu-ho damunt de la cassola i deixeu-ho rostir una mica en el forn i quan ja estiga fet a servir-ho a la taula.
BON PROFIT!!!!
Desirée Valiente 1r ESO
dimarts, 15 de març del 2011
El lloc on jo estudie
El lloc on jo estudie és molt gran, amb molta llum i amb tot el que necessite per a poder fer els deures. Hi ha una finestra de paret a paret a la meua dreta, on entra llum durant tota la vesprada. Hi ha dos taules molt grans, una per a mi i altra per al meu germà on hi ha un moble per a llibres, fulles i material escolar, per a tindre-ho tot a mà. També tinc l’ordinador damunt la taula per a poder fer treballs o consultar. Quan acabe el deure amb la companyia d’un poc de música faig un mica d’esport.
Aaron Lorente 1r ESO
diumenge, 13 de març del 2011
El personatge més lleig del món
El personatge més lleig del món que jo conec s´anomena Slot i fa de monstre en una pel·lícula que es diu “Los Goonies”.
Es un personatge que fa por però és bona persona, té el cap en forma de con i un poc de pel a la punta del cap i el dos ulls desigualats. No té les dents molt cuidades per això no parla molt bé i no se li entén molt. És molt alt i té molta força i pot alçar molt de pes. La persona que interpreta a Slot en “Los Goonies” li diuen John Mathuskat. Abans d’ eixir en la pel.lícula Los Goonies va eixir en altres pel·lícules com:Caveman, The ice pirates i en series com El Equipo A i Corrupción en Miami.Pesava 120 kg i mesura 2m i 3 cm.Va morir als 38 anys en 1989 a causa de una parada cardíaca.
Manel Bertó 2n ESO B
dissabte, 12 de març del 2011
Homenatge a Pufi, un amic molt especial

’’Pufi’’ era un gosset molt xicotet i molt joganer, li agradava anar corrents darrere dels gats i darrere de mi. El treia a passejar totes les vesprades i ens anàvem al parc i l’engronxava com a un xiquet. Quan arribàvem davant del tobogan anava per la escala i es tirava a soles.
No era de raça però es comportava com si ho fóra. Tenia una cua molt xicoteta i enroscada com si fóra un porc , els ulls marrons i una boqueta xicoteta. Era prou grosset les orelles catxes i ell era de color marró i blanc. Així era Pufi
Loredana Cernat 2n ESO A
A mi m'agrada practicar el futbol.
El meu esport preferit és el futbol per que és molt fàcil de jugar i es pot practicar en quasi tots els llocs. A mi no m’agrada veure els partits oficials, però en canvi jugar, si ho faig bé, em produeix una sensació de satisfacció amb mi mateix . Jo jugue en un equip de futbol infantil amb els meus amics, i encara que perdem sempre note com cada vegada ho fem millor que el partit anterior. A més es una bona manera de conéixer a gent nova. En definitiva el futbol es l’esport que més m’agrada practicar.
Albert Mateu Alfonso 1r ESO
Una vesprada grisa
posar-se de cap a fer deures . Tots els dies faig el mateix ritual , em prepare tot el necessari : llibres , llibretes , bolis …. I mans a l ´obra.
Després d'una bona estona capficat en els llibres , mire pel finestral de la
cuina i em quede bocabadat , el cel està per fer- li una foto , té gairebé tota la
gamma dels grisos , el que més em crida l ´atenció és el vermellós que está pel
fons il.luminat tota la penya Benicadell. Al cap d ´una estona torne a mirar i sembla com si haguessin canviat l´escenari. Ara és com si un pintor en el seu llenç hagués donat unes pinzellades en tonalitats blaves , ja va aclarint..
Jordi Claveria 1r ESO
dijous, 10 de març del 2011
L'equitació. Així la veig jo
L’ equitació es el meu esport preferit. L’equitació és un conjunt d’esports eqüestres, on el cavall i el genet o amazona són els protagonistes principals. Hi ha diverses disciplines per a practicar l´equitació, les mes conegudes són: la doma clàssica, la doma vaquera, els enganxalls, l’equitació western, el horseball, el salt d’obstacles, el trec i el volteig; algunes poden incloure les curses o el polo. Hi ha tres aires: el galop, el trot i el pas. Des del neolític ja es domesticava al cavall. L’equitació, no solament es fer acrobàcies amb el cavall, és l’art de mantenir el control precís sobre un cavall i les diferents maneres de dominar-lo, també s’utilitza per a que el cavall i el genet o amazona gaudeixen junts, ja siga passejant o en les pistes. Abans de muntar al cavall, hi ha que preparar-lo: primer es raspalla i després s’aparella; és a dir li poses la muntura i els arreus; quant acabes de muntar a cavall, li has de llevar els arreus i la muntura i si es necessari dutxar-lo, cal tenir una molt bona cura i neteja del animal. Per a muntar a cavall, necessites dur una roba còmoda i elàstica: un casc; per a protegir-te, unes botes de canya alta, uns guants; per a subjectar millor les regnes del cavall i una pantalons especials per a l'equitació.
Per practicar l’equitació has d’aprendre que els agrada menjar als cavalls i quan està malalt el que cal fer. Has de comptar amb l’assessorament de guies o monitors que coneguen a els animals i veure quin cavall és l'adequat per a tu, segons l’edat i els coneixements que tingues. Pots practicar en diferents pistes d’equitació, però convé tindre una coberta, per a poder practicar, independentment del oratge que faça.
No és necessari ser propietari/a d’un cavall per a practicar hípica, ja que hi ha escoles d’equitació que ofereixen la possibilitat de llogar un cavall.
El cavall es denomina pel seu color en: “ castany, tord, alazà, bayo, pío i palomino”.
Des dels jocs olímpics de Paris, l’any 1900, la hípica forma part del programa dels jocs olímpics.
Per a mi l’equitació es un fantàstic món al que recomane a tots descobrir.
Sabina 1r ESO
Subscriure's a:
Missatges (Atom)