diumenge, 27 de març del 2011

Coca a la llanda


Durant molts anys ha sigut  el berenar de xiquets i majorets. Encara pugueu vore dones que porten les llandes al forn, però és una llàstima que la pastisseria industrial vaja substituint aquesta coca tan bona.

INGREDIENTS

-Mig quilo de sucre
-Mig quilo de farina
-Mig got d’oli
-Sis ous
-Dos gots de llet
-Cinc llimonades
-La ratlladura d’una llima
-Un pessic de canyella en pols
-Un pessic de sucre
-Un full de paper de patrons o encerat

ELABORACIÓ
Alceu les clares a punt de neu. A continuació, afegiu el sucre i els rovells d’ou. Tot seguit desfeu les llimonades blanques en la llet. Després afegiu la farina i després l’oli. Aboqueu les llimonades blaves sense parar de menejar-ho.
Després poseu-ho en una llanda folrada de paper. Mescleu el sucre i la canyella en un plateret i espolseu-ho per damunt de la coca. Coeu-ho al forn a 225º durant trenta minuts aproximadament.
Comprovareu que està cuit quan ho punxeu amb una agulla de calça i ixca neta.

CONSELLS
-Podeu substituir part de la farina de blat per farina d’ametla.
-No convé que obriu el forn durant la cocció.

                                                                                               Guillem Andreu 1r ESO

1 comentari: