dimecres, 23 de març del 2011

El meu esport favorit és el futbol.

És l’esport més practicat a Espanya. El futbol es practica a l’aire lliure, en un camp rectangular de gespa natural o artificial, o terra de mesures variables.
La duració d’un partit de futbol es de 90 minuts, amb dues parts de 45 min., i un descans de 15 minuts. Està en mans de l’àrbitre, allargar cadascuna de les parts, els minut que considere que s’han perdut durant cada part.
Jugaran onze jugadors per cada equip, dels onze deu seran jugadors de camp i un jugarà de porter, aquest tindrà que defendre la porteria per a evitar que li marquen ningun gol.
Els jugadors de camp tenen prohibit tocar el baló amb les mans, tan sols el podrà tocar el porter, i dins de la seua area. Els jugadors de camp jugaran el baló amb els peus i el cap, i si el toquen amb les mans se’ls sancionarà amb falta i targeta.
Els jutges de cada partit, seran dos liniers, i un àrbitre, a més als partits de UEFA i CHAMPIONS, també i haurà uns jutge d’àrea darrere de cada porteria.
L’àrbitre amb l’ajuda dels liniers, sancionarà les faltes que facen els jugadors de cada equip, a més també farà complir el reglament.
L’objectiu d’un partit de futbol, es marcar-li a gols a l’equip contrari, i guanya l’equip que marque més gols.
El primer partit de futbol es celebrà l’any 1866 entre el Sheffield i el Londres a Anglaterra.
L’any 1908 als Jocs Olímpics de Londres, el futbol passa a ser Esport Olímpic.

                                         CARLOS CANET LLORCA. 1er B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada